Polityka Prywatności

Polityka prywatności w sklepie www.musicon.sklep.pl

Firma zbierająca dane (Admistrator Bazy Danych Osobowych): 

Visart Ltd Spółka komandytowa
ul. Fabryczna 89,
05-270 Marki.
KRS: 0000376748, REGON: 142783578, NIP: 1251589427
Numery zgłoszonych zbiorów: 016789/2013; 016790/2013

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie. Do przeglądania oferty i składania pojedynczych zamówień przez osoby będące konsumentami, rejestracja nie jest konieczna.
Dane zbierane podczas transakcji zakupu Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres dostawy, numer telefonu, adres poczty e-mail.
Dane zbierane automatycznie Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, oraz - o ile ustawienia Twojej przeglądarki nie blokują tego - tzw. pliki coookie ("ciasteczka).

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Dane zbierane poprzez "cookies"
Nasza strona internetowa może wykorzystywać tzw. ciasteczka (cookies), które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić.
Cookies nie zawierają żadnych danych osobowych. Dlasze (i bardziej formalne) informacje o ciasteczkach, ich rodzajach, sposobach wykorzystania i Twoich związanych z tym prawach (m.in możliwości wyłączenia "Cookies") - znajdziesz w naszych Polityce dotyczącej "cookies"
Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu lub poczty email przekazujesz nam swoje dane osobowe: imię, nazwisko, adres email, numer telefonu.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Firma VISART LTD Sp. k, będąca administratorem danych osobowych sklepu www.musicon.sklep.pl jest aktywnym zwolennikiem zachowywania pełnej prywatności użytkowników serwisów internetowych.

W żadnym wypadku nie będziemy udostępniali lub sprzedawali danych zebranych o Tobie komercyjnym podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.
Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążęnia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu. Płatności online w naszym sklepie obsługują zaufani partnerzy zapewniający najwyższe standardy bezpieczeństwa: PayU, Przelewy24 oraz Transferuj.pl. Nasz sklep nie ma dostępu do danych podawanych przez Ciebie podczas obsługi płatności przez w/w firmy takich jak numery kart płatniczych, numery CVV, numery kont bankowych itp.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysyłania Ci Newslettera. Stosujemy najwyższe standardy ochrony prywatności w odniesieniu do Newslettera - tzw. "double opt-in". Podczas rejestracji zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter. Jeśli wyrazisz zgodę, wyślemy Ci e-mail z linkiem do potwierdzenia subskrypcji Newslettera. Należy go kliknąć aby potwierdzić subskrypcję. Newsletter nie będzie wysyłany częściej niż raz w tygodniu. W każdej chwili masz możliwość rezygnacji z jego otrzymywania.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu obsługi zamówienia W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego stosowne przepisy prawa, możemy być zmuszeni udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości, z zachowaniem obowiązujących procedur.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas e-maile lub/oraz SMS dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje lub pytania dotyczące transakcji. 

W jaki sposób możesz zmienić dane lub je usunąć?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane Osobowe, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Możesz także wysłać żądanie zmiany lub usunięcia danych e-mailem na adres info@musicon.sklep.pl lub listem poleconym na adres korespondencyjny znajdujący się na stronie kontaktu.
Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić ani usunąć, gdyż ich archiwizacja jest wymagana przez prawo (tym razem prawo podatkowe). Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu RapidSSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich w sposób zgodny z wymogami prawa, a wszystkie terminale dostępowe są indywidualnie szyfrowane i zabezpieczone podwójnie.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.
Aktulaną kopię tej strony (oraz każdej innej) można łatwo uzyskać archiwizując ją w jakimś odpornym na manipulację formacie: w pliku .mht, .pdf lub zapisując screenshot strony internetowej,.


W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel